In beeld

Het gedoe met de twee Rembrandts is alweer vergeten

Gedoe met die Rembrandts? Dat is alweer vergeten. In het bijzijn van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Franse president François Hollande zijn vanmorgen in het Louvre de door Nederland en Frankrijk aangekochte schilderijen van Rembrandt onthuld.
Koning Willem-Alexander inspecteert de erewacht bij de welkomstceremonie in Parijs bij het eerste staatsbezoek van een Nederlands staatshoofd aan Frankrijk in 25 jaar.
AFP / Jacques Demarthon
Na de welkomstceremonie leggen de koning en koningin een krans bij het Graf van de onbekende soldaat onder de Arc de Triomphe.
AFP / Jacques Demarthon
De met veel ceremonieel omklede ontvangst (zoals een escorte van 144 paarden van de garde républicaine op een met Nederlandse vlaggen versierde Champs-Élysées) illustreert de steeds hechtere samenwerking op politiek (EU, politie en justitie), militair (Mali) en vooral economisch vlak, zeggen betrokkenen.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
Nadat de Franse president François Hollande Nederland in 2014 heeft bezocht, zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor een tegenbezoek in Parijs.
AFP / Alain Jocard
Ontvangst van het koningspaar door president Hollande op het Élysée. Vanavond biedt de Franse president een diner op het Élysée aan.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
François Hollande en koning Willem-Alexander arriveren bij het Louvre voor de onthulling van de twee door Rembrandt geschilderde huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit.
Reuters / Christian Hartmann
In het bijzijn van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Franse president François Hollande zijn vanmorgen in het Louvre in Parijs de door Nederland en Frankrijk aangekochte schilderijen van Rembrandt onthuld. De twee portretten hangen prominent in een zaal met overwegend Italiaanse schilderkunst. Die zaal, zei conservator Sébastien Allard van het Louvre, kan de grote hoeveelheid publiek die verwacht wordt het best opvangen.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
Het koningspaar met de directeur van het Louvre, Jean-Luc Martinez (l.) en die van het Rijksmuseum, Wim Pijbes. De doeken zijn de afgelopen weken oppervlakkig schoongemaakt en op verzoek van het Rijksmuseum achter glas gezet. Ze zullen drie maanden in Parijs blijven hangen. In juli komen ze voor drie ‎maanden naar het Rijksmuseum in Amsterdam, waarna ze uitgebreid gerestaureerd zullen worden.
ANP / Robin van Lonkhuijsen
Koning Willem-Alexander verlaat het Louvre, op naar de volgende afspraak in het programma.
AFP / Christian Hartmann