Manchester United verliest van Liverpool in Europa League

De 2-0 nederlaag in de eerste wedstrijd van de achtste finales is een nieuwe teleurstelling voor de ploeg van coach Louis van Gaal.

Trainer Louis van Gaal na de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United.
Trainer Louis van Gaal na de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United. Foto Carl Recine/Reuters

Manchester United heeft donderdagavond opnieuw een zware nederlaag geleden. In het eerste duel van de achtste finales verloor de ploeg van Louis van Gaal met 2-0 van Liverpool. Daley Blind en Memphis Depay stonden voor de Mancunians aan de aftrap.

Liverpool kwam in de twintigste minuut op voorsprong toen Daniel Sturridge vanaf de stip de 1-0 kon binnenschieten. De Engelse ploeg kreeg de penalty nadat Depay een overtreding had begaan op Liverpool-verdediger Nathaniel Clyne. Roberto Firmino maakte in de 73ste minuut de 2-0 nadat Manchester-speler Carrick de bal onvoldoende wegwerkte uit het strafschopgebied.

De nederlaag is een volgende tegenslag voor trainer Van Gaal. De coach ligt onder grote druk in Engeland en verloor afgelopen weekend in de Premier League nog met 1-0 van West Bromwich Albion. Volgende week mag United op thuisbasis Old Trafford gaan proberen om het 2-0 verlies goed te maken en zo alsnog de kwartfinales van de Europa League te bereiken.

Dortmund verslaat Tottenham

De andere kraker in de achtste finales van de Europa League was het treffen tussen Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur. De Duitsers wonnen thuis met 3-0 dankzij treffers van Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus (tweemaal). De Belgische ploeg Anderlecht verloor in Oekraïne met 3-1 van Shakhtar Donetsk.