Dubbel zoveel rechercheurs op onthoofdingsonderzoek

Het hoofd van de 23-jarige Nabil Amzieb werd gisteren gevonden in Amsterdam. Het is een complexe zaak, zegt de politie.

Het hoofd van Amzieb werd gevonden bij een waterpijplounge.
Het hoofd van Amzieb werd gevonden bij een waterpijplounge. Foto Bart Maat / ANP

De politie heeft een tweede team van rechercheurs gezet op het onderzoek naar de dood van Nabil Amzieb, de 23-jarige man wiens hoofd gisteren werd gevonden bij een Amsterdamse shishalounge. De twee Teams Grootschalige Opsporing zullen samenwerken als één ploeg. Een politiewoordvoerder noemt de stap uitzonderlijk.

Aan het onderzoek werken nu in totaal veertig rechercheurs en een aantal experts. Daar is volgens de politie voor gekozen gezien de omvang, ernst en complexiteit van de zaak. Wat de zaak precies zo ingewikkeld maakt, kan de politie niet zeggen, behalve dat er twee plaatsen delict zijn.

Dinsdagnacht ontdekte de brandweer in een brandend busje in Amsterdam-Zuidoost het lichaam van Amzieb. Kilometers verderop werd de volgende ochtend zijn hoofd gevonden.

Diezelfde ochtend werd een tweede brandende ontdekt in Amsterdam-Zuidoost. De Volkswagen Polo bleek gestolen en was voorzien van valse kentekenplaten. Ook die autobrand is aan de zaak van Amzieb gekoppeld, zo heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt.

Lees ook de reportage: Macabere slag in de Mocro-oorlog

De politie heeft in de zaak nog geen tips ontvangen. Mensen die meer weten, worden opgeroepen van zich te laten horen. De Amsterdamse politie benadrukt dat informatie ook doorgegeven kan worden via Meld Misdaad Anoniem.