ABN Amro krijgt oude plek in AEX-index terug

Na ruim acht jaar keert ABN Amro terug in de AEX: de hoofdindex van de Amsterdamse beurs. Beursbedrijf Euronext maakte woensdag bekend dat de bank vanaf 21 maart tot de 25 grootste fondsen op het Damrak gaat behoren. Na de beursgang in november kreeg ABN Amro aanvankelijk een plek toebedeeld in de AMX- index voor middelgrote bedrijven. Ieder jaar in maart kijkt Euronext echter welke bedrijven voor promotie en degradatie in aanmerking komen. Dat gebeurt onder meer aan de hand van de marktwaarde. Ook maritiem dienstverlener SBM Offshore treedt daarom toe tot de AEX. Kunstmestproducent OCI en verzekeraar Delta Lloyd verdwijnen. (NRC)

Correcties & aanvullingen

Beursnotering

In het bericht ABN Amro krijgt oude plek in AEX-index terug (10 maart, pagina 22) staat dat de bank vorig jaar werd ingedeeld in de index voor middelgrote bedrijven. Dat is onjuist. ABN Amro werd bij de beursgang in november niet opgenomen in een index.