Curator Perry Sport ziet af van rechtszaak tegen vier banken

Er zijn afspraken gemaakt over de opbrengsten van de verkopen van de failliete winkels.

Het moederbedrijf van Perry Sport werd failliet verklaard.
Het moederbedrijf van Perry Sport werd failliet verklaard. Foto Robin Utrecht / ANP

Het conflict tussen de curator Perry Sport en Aktiesport en de vier banken van de failliete sportwinkels is opgelost. De rechtszaak die curator Toni van Hees had aangespannen, gaat niet door. Dat laat hij donderdag weten in een persbericht.

Volgens Van Hees eigenden de vier banken – Rabobank, ING, Deutsche Bank en Bank of America Merrill Lynch – zich onterecht de gehele verkoopopbrengst van de nog draaiende sportwinkels toe. De curator vond dat een deel van de omzet die de failliete sportwinkels maken naar de boedel zou moeten vloeien. De vier banken waren het daar echter niet mee eens. Zij hebben namelijk een zogeheten pandrecht op een deel van de voorraden van alle winkels. Nu zijn ze “tot overeenstemming gekomen over de verdeling van de opbrengsten”, schrijft de curator.

De partijen zijn “verheugd” dat de rechtszaak van de baan is, en werken nu verder aan de verkoop van de sportwinkels. Curator Van Hees wil de twee grootste ketens van moederbedrijf Unlimited Sports Group, Perry Sport en Aktiesport, het liefst in één deal verkopen. Dat is volgens hem het beste voor de werkgelegenheid van de 2.500 werknemers en voor andere betrokkenen zoals schuldeisers.

Unlimited Sports Group ging twee weken geleden failliet. 189 winkels bleven gewoon open. Het personeel wordt zes weken doorbetaald door het UWV.