Barack Obama schrijft voorwoord ‘Snoopy’-boek

Stripfiguren Charlie Brown en Snoopy hebben een bijzondere fan. De meest recente uitgave in de serie The Complete Peanuts bevat een voorwoord geschreven door de Amerikaanse president Barack Obama.

In het voorwoord vertelt de Amerikaanse president dat hij opgroeide met Peanuts, maar het nooit ontgroeide, meldt The New York Times.

De uitgever van het boek, Fantapraphics, besloot hoog in te zetten toen ze op zoek gingen naar iemand voor het voorwoord voor de verzamelbundel. De vijfentwintigste editie van de serie bevat alle strips tussen 1 januari 1999 en 13 februari 2000, de dag na de dood van Charles M. Schulz. Op die dag verscheen de laatste Peanuts.

Het is niet de eerste keer dat Obama schrijft in een boek dat ook door kinderen wordt gelezen: eerder schreef hij het kinderboek Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters (2010). Verder schreef hij de memoires Dreams from My Father (1995) en het politieke werk The Audacity of Hope (2006).

    • Thomas van Huut