Economie

Twitter verleidt werknemers met bonussen en aandelen om te blijven

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Twitter geeft werknemers betere aandelenpakketten om te voorkomen dat talent verdwijnt. De laatste maand heeft het personeel van hoog tot laag in het tech-bedrijf voorwaardelijk toegekende aandelen gekregen, schrijft The Wall Street Journal.

Ook hebben sommige werknemers bonussen gekregen van 50.000 tot wel 200.000 dollar. Een duidelijk teken dat Twitter de oorlog die in Silicon Valley woedt om toptalent absoluut niet wil verliezen. Daarvoor zijn drie zaken belangrijk en niet alleen de beloning, laat Twitter in een schriftelijke verklaring weten:

“Developing, retaining, and recruiting top talent is critical to Twitter’s business success and building shareholder value. Competitive compensation, strong leadership, and a confidence in the direction of the company are all key elements to having top talent. We are investing in all three areas to ensure we maintain these employees.”

Sinds Jack Dorsey in oktober aantrad als topman heeft het daarvoor ook al kwakkelende Twitter nog eens een derde van zijn beurswaarde verloren en zijn ook de nodige hooggekwalificeerde werknemers vertrokken.

Bank of America stort zich weer op middelgrote bedrijven

Bank of America heeft een nieuw team investment bankiers ingehuurd dat zich richt op middelgrote bedrijven. Vier jaar geleden is een vergelijkbare afdeling nog opgedoekt, schrijft persbureau Reuters.

De tweede bank van de Verenigde Staten wil middelgrote bedrijven vooral gaan adviseren over fusies en aandelenuitgiftes. Ook hoopt de bank volgens bronnen van Reuters het geld van de bestuurders te kunnen gaan beheren. Bank of America ziet bedrijven met een omzet van tussen de vijftig miljoen en twee miljard dollar als middelgrote bedrijven.

Omdat mega-deals zoals vorig jaar van Inbev en Shell dit jaar waarschijnlijk uitblijven, moet het vooral komen van middelgrote deals. Bank of America is op Goldman Sachs na de bank met het minste marktaandeel bij middelgrote bedrijven van de grote banken op Wall Street.

Vorig jaar ontsloeg Bank of America nog zo’n tienduizend werknemers. Het team investment bankiers dat nu is aangetrokken is vooralsnog bescheiden, het bestaat uit niet meer dan tien mensen.

Een vooralsnog onverkoopbaar herenhuis in Coral Gables

Een herenhuis met drie verdiepingen aan het water in het luxe Coral Gables bij Miami, met tennisbaan, zwembad, een complete gym en gigantische wijnkelder. Het lijkt een droomhuis voor de rijken der aarde, maar de automagnaat Alan Potamkin krijgt het niet verkocht.

De vraagprijs is volgens The Miami Herald al gezakt van 67 miljoen dollar naar 49 miljoen dollar, maar nog is er geen concrete interesse. Het terrein waar het luxe herenhuis op staat wordt nu in tweeën gesplitst, zodat de ene koper het huis kan kopen en de andere een heel nieuwe huis kan bouwen op een prachtige plek in Florida.

Een goede zet, zegt makelaar Christopher Zoller omdat multimiljonairs nu eenmaal kieskeurig zijn:

“You never know if there’s a person coming behind you that has the same taste and wants the same features as you. The more you customize, the more you narrow your aftermarket opportunities.”

Potamkin zelf gaat - nadat hij sinds 2000 met zijn familie in dit huis heeft gewoond - een stukje kleiner wonen. Maar hoewel de exacte plek van zijn nieuwe huis niet bekend is, weet The Miami Herald wel dat het om een uiterst luxe appartement direct aan het strand gaat.