Protestgroep tegen azc’s valt uit elkaar

De protestgroep Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG) uit Enschede valt uit elkaar. Dat bevestigen oud-leden. DTG was een van de weinige organisaties die landelijk tegen asielzoekerscentra demonstreerden. Samen met Pegida demonstreerde de groep de afgelopen weken onder meer in Amsterdam en Ede. De achterban telt zo’n 2.000 mensen – leden van de nu opgeheven Facebookgroep. Er was onenigheid tussen de leden. Benno Wilmink, een van de oprichters, ging afgelopen vrijdag samen met andere DTG’ers verhaal halen bij andere leden „om de lucht te klaren”. Daarbij sneuvelde volgens Wilmink een raam. Wilmink heeft vervolgens tot maandagmiddag vastgezeten. Wilmink heeft kritiek op sommige ex-DTG-leden – „dikke wiet roken”, „mensen met dikke alcoholkegels”. Niemand staat op, zegt Wilmink. „Ze hebben alleen een grote bek.” Een ander voormalig lid zegt met andere ex-leden door te gaan onder een nieuwe naam. (NRC)