Na onthoofd lichaam, nu hoofd aangetroffen in Amsterdam

Dinsdag werd een onthoofd lichaam aangetroffen. Of het elders in Amsterdam aangetroffen hoofd daarbij hoort, kan de politie nog niet bevestigen.

De politie doet onderzoek bij de Fayrouz Lounge, waar woensdagochtend een hoofd voor werd gevonden.
De politie doet onderzoek bij de Fayrouz Lounge, waar woensdagochtend een hoofd voor werd gevonden. Foto Remko de Waal / ANP

Op de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid is woensdagochtend een hoofd aangetroffen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Dinsdag werd in Amsterdam-Zuidoost in een uitgebrande auto al een onthoofd lichaam gevonden.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Op Amstelveenseweg is op straat een hoofd aangetroffen, recherche is ter plaatse en doet uitgebreid onderzoek.

Volgens Het Parool hoort het woensdag gevonden hoofd bij dat lichaam en gaat het om Nabil A., een 23-jarige Amsterdammer. De politie maakte dinsdag wel al bekend dat het onthoofde lichaam dat dinsdag in de uitgebrande Volkswagen Caddy in Zuidoost werd gevonden van een 23-jarige man was die bekend was bij de politie.

Op woensdag kan een woordvoerder van de politie bevestigen dat het lichaam inderdaad van Nabil A. is: “Of het hoofd ook bij het lichaam hoort, moet formeel nog worden uitgezocht.”

Het hoofd lag voor waterpijpcafé Fayrouz Lounge. Dat staat volgens Het Parool bekend als plek waar de groep rond crimineel Houcine A. regelmatig samenkomt. A. werkte ooit samen met Gwenette Martha, die in 2014 geliquideerd werd, maar later raakten de twee in conflict.

Lounge wordt per direct gesloten

In de buurt van het café werd eerder Mohammed el Mayouri gedood. Volgens Het Parool zou hij op het moment van de liquidatie op het punt hebben gestaan een ontlastende verklaring af te leggen ten gunste van Benaouf A., die de beruchte liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt overleefde waar twee anderen bij omkwamen.

Burgemeester Van der Laan maakte woensdagmiddag in een raadsvergadering bekend het café per direct te sluiten. “We zijn geconfronteerd met een uiterst lugubere vondst. Het is een schok voor de openbare orde en het heeft op iedereen heel veel indruk gemaakt,” tekent Het Parool op.