Mengelmoes van succesvolle elementen uit andere games

Schieten is genieten. Niet in het echt natuurlijk. Wel in een ouderwetse kogelspelletjes is of als scherpschutter voor de georganiseerde misdaad. Niet zo van het schieten? In The walking dead: Michonne kun je met een katana aan de slag.

Retro Shot is de flipperkastversie van de ‘Get Lucky’-videoclip van Daft Punk. Het enige dat mist zijn de zoete stemklanken van Pharrell Williams, dat zou de game zoveel beter maken dan hij nu is.

Ontwikkelaar Spyr combineert in pakweg zestig levels flipperen met de eenvoud van ouderwetse kogelspelletjes. In jaren tachtig retro-neon moet je in doolhofachtige omgevingen de bal naar het eindpunt schieten. Het is belangrijk dat je onderweg muntjes verzamelt om bijvoorbeeld deuren te openen. Elk nieuw level is - met hoeken, gaten en opdrachten - moeilijker. Dit zorgt ervoor dat je strategisch om moet gaan met je beperkte aantal pogingen en de hoeken waarin je de bal schiet – anders word je opgeblazen door lasers of verdwijnt de knikker in een gat.

Het is verleidelijk om in Retro Shot in-aankopen te doen om te kunnen blijven spelen. Gelukkig kun je zuinig blijven; voor tien euro haal je alles wel uit het spel. Echt baanbrekend is de app niet. Het speelt een beetje als een mengelmoes van alle elementen die andere games succesvol maken. Retro Shot is aardig, maar gemiddeld.