Verkracht en levend verbrand meisje dood

Een 15-jarig meisje in een dorp bij de Indiase hoofdstad New Delhi, dat eerst was verkracht en daarna levend in brand was gestoken, is woensdagmorgen alsnog aan haar verwondingen bezweken. De politie heeft een 20-jarige man aangehouden. Het meisje had op 95 procent van haar lichaam brandwonden.

Het incident onderstreept dat verkrachtingen nog altijd veel voorkomen in India, hoewel de straffen daarvoor veel strenger zijn geworden na een geruchtmakende verkrachtingszaak eind 2012 van een jonge vrouw in een bus in New Delhi. Ook die vrouw overleed. Duizenden mensen gingen toen de straat op om te demonstreren voor meer respect voor meisjes en vrouwen. Volgens de politie achtervolgde de man het 15-jarige meisje al geruime tijd en was hij al eens gewaarschuwd door de politie om daarmee op te houden. (AP, BBC)