Gevonden hoofd is inderdaad van 23-jarige Nabil Amzieb

Zijn onthoofde lichaam werd dinsdagochtend gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost.

Politie doet onderzoek bij de Shisha lounge Fayrouz. Bij de lounge werd woensdagochtend een hoofd op straat gevonden. ANP / Remko de Waal

Het hoofd dat woensdagochtend is gevonden bij de Shishalounge Fayrouz in Amsterdam, is inderdaad van de 23-jarige Amsterdammer Nabil Amzieb. Zijn onthoofde lichaam werd dinsdagochtend gevonden in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost. Onderzoek van de politie had al uitgewezen dat het lichaam van Amzieb was, hij was een bekend bij de Amsterdamse politie.

Burgemeester Eberhard van der Laan sprak eerder vandaag van “een uitermate lugubere vondst”. De shisha-lounge werd woensdag op last van de burgemeester gesloten.

De lounge was een soort stamkroeg van een aantal criminelen die worden gerekend tot de hoofdstedelijke ‘Mocro-maffia’. Het gaat om criminelen die elkaar na het leven staan. De aanleiding voor het conflict was een gestolen partij cocaïne in de haven van Antwerpen begin 2012. De ruzie is totaal uit de hand gelopen en heeft geleid tot een lange serie liquidaties en mislukte aanslagen.

Beruchte lounge

De shisha-lounge Fayrouz kwam eerder in beeld bij liquidaties. In 2014 is iemand vlakbij de lounge geliquideerd en vorig jaar werden twee mannen gearresteerd en veroordeeld nadat zij zwaarbewapend vlakbij de lounge stonden te wachten. Wie het beoogde slachtoffer was is toen nooit vastgesteld maar de verdachten werden wel veroordeeld voor voorbereiding van moord.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie verklaarde dat nog weinig duidelijk is over het motief van de moord. “We hebben de naam van het slachtoffer vrijgegeven omdat we in contact willen komen met mensen die hem kennen”, aldus de woordvoerder. “We hopen zo meer te weten te komen over het leven van het slachtoffer. Hopelijk leidt dat tot meer inzicht op het motief voor de moord.”

    • door onze redacteuren