Fortuna Sittard neemt afscheid van directeur

De voetbalclub zit diep in de schulden en zoekt een nieuwe baas met “een financiële achtergrond”.

Interieur van het voetbalstadion van Fortuna Sittard. ANP / Marcel van Hoorn

De Limburgse profclub Fortuna Sittard ontslaat directeur Joppe Sangen (41) per direct. Sangen was sinds het najaar van 2015 in functie bij de noodlijdende voetbalclub.

Extern adviseur Paul van de Kraan licht het besluit van de club in een schriftelijke reactie toe:

“Joppe Sangen heeft een marketing- en salesachtergrond. Op dit moment is de kostenkant echter belangrijk en dus heeft de club een sterke behoefte aan een ander type directeur. Iemand met een financiële achtergrond. Het heeft dus niets van doen met de persoon Joppe Sangen. Maar deze beslissing is wel noodzakelijk om als club te kunnen overleven.”

Van de Kraan schrijft ook:

Fortuna Sittard is de afgelopen jaren overeind gehouden door de betrokkenheid van vermogende individuen. Deze financiële injecties waren pleisters op een open wond. Symptoombestrijding zonder dat de oorzaak van het probleem is aangepakt.

De opdracht van Sangen was structuur brengen in de organisatie. Fortuna Sittard zit diep in de schulden, maar het precieze financiële tekort maakt de club niet bekend. De voetbalclub heeft de KNVB niet kunnen overtuigen dat de financiële situatie goed genoeg is om betaald voetbal te kunnen blijven spelen. Fortuna Sittard mag het seizoen wel afmaken. Met een traject wordt bekeken of de club haar proflicentie ook na 1 juli 2016 kan behouden.

    • Liza van Lonkhuyzen