Feyenoorder Elia traint donderdag weer mee

Elia werd maandag aangehouden op verdenking van mishandeling en dinsdag vrijgelaten. Hij blijft verdachte.

Eljero Elia tijdens perspresentatie bij Feyenoord. Foto Bas Czerwinski / ANP

De Feyenoord-speler Eljero Elia traint donderdag weer mee met zijn club in de aanloop van de wedstrijd tegen Vitesse op zondag. Dat meldt de club op zijn website. Feyenoord heeft de speler wel een boete opgelegd.

Elia verbleef van maandag op dinsdag in de cel op verdenking van mishandeling. Hij zou betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in Rotterdam in de nacht van donderdag op vrijdag. Een 26-jarige man uit Delft werd daarbij in elkaar geslagen en was korte tijd bewusteloos.

Na verhoor werd Elia, samen met twee andere verdachten, dinsdag weer vrijgelaten. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is er niet voldoende aanleiding om de drie vast te houden. Wel blijven ze nog vedachten in de zaak. Ook zoekt het OM nog een vierde betrokkene, volgens de woordvoerder.

Excuses

Elia ontkent dat hij de man heeft aangeraakt, liet hij weten op Twitter:

Twitter avatar EljeroElia Eljero Elia Jullie komen snel achter de waarheid ✌🏾️ 1 ding heb niemand aangeraakt.

Woensdag is Elia met de clubleiding en trainer Giovanni van Bronckhorst in gesprek gegaan over het incident. In het bericht op de website van Feyenoord betuigt de 29-jarige aanvaller spijt:

“Ik heb niemand mishandeld, maar het is natuurlijk stom van me dat ik in de situatie terechtkom dat de verdenking tegen me kan ontstaan dat ik zoiets heb gedaan. Als voetballer moet ik voorkomen dat ik in opspraak kom. Dat heb ik niet gedaan en daar bied ik zowel de club als de supporters mijn excuses voor aan.”

De boete van Feyenoord heeft Elia meteen geaccepteerd omdat hij “de stad helemaal niet meer in had moeten gaan” na het met 3-1 gewonnen bekerduel tegen AZ van donderdag.

“Dan had ik mezelf en mijn omgeving achteraf gezien een hele hoop ellende bespaard.”

    • Menno Sedee