Eerste V&D-pand verhuurd aan Decathlon

De Franse sportartikelenketen trekt in de kelder van het failliete warenhuis in Den Haag.

De voormalige V&D in Den Haag.
De voormalige V&D in Den Haag. Foto Robin Utrecht / ANP

Er komt een Decathlon in het oude V&D-pand in Den Haag. Dat heeft het bedrijf laten weten aan Omroep West. IEF Capital, de verhuurder van het pand, bevestigt dat de kelder van het pand en een klein deel van de begane grond verhuurd wordt. Het vastgoedbedrijf zegt op een later moment met meer details te komen.

Volgens Omroep West worden vermoedelijk deze week de contracten getekend, en is de hoop dat de winkel rond de jaarwisseling open te gaan. Dat zou vijftig banen opleveren.

De Franse sportartikelenketen was eerder van plan een filiaal te openen in het Forepark, buiten de binnenstad van Den Haag. De provincie verhinderde dat, omdat Gedeputeerde Staten liever ziet dat winkels zich vestigen in de bestaande winkelcentra. Die beslissing vecht Decathlon aan bij de Raad van State. Volgens Omroep West is de winkel in het Forepark nog niet van de baan.

Decathlon heeft momenteel zeven winkels in Nederland. Met uitzondering van het filiaal aan de Rotterdamse Coolsingel, zijn ze allemaal gevestigd buiten de stadscentra.

Het is niet bekend of Decathlon plannen heeft om filialen te openen in andere voormalige V&D-winkels. Het bedrijf was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.