Een nutteloze draad van je nutteloze plastic fles maken

Stel, je houdt van het milieu en je probeert je afval tot een minimum te beperken. Tegelijkertijd heb je wel een verslaving aan drinken uit plastic flesjes, zoals mineraalwater. Kan zo maar zijn. Dan ga je heel blij zijn met de ‘Plastic Bottle Cutter’ die nu op Kickstarter populair is. Een houten balk met scherp mesje, waar je een lege fles opzet, en die snijdt het plastic in sliertjes, net zolang tot de hele fles één lang draad is geworden. Oké, je moet wel een beetje een knutselfanaat zijn. Want hoewel ze zeggen dat het ‘handige’ sliertjes zijn die je ‘overal’ voor kan gebruiken, moet je even goed bedenken wat je er eigenlijk mee kan. Op het instructiefilmpje zie je er mensen enthousiast armbandjes en waslijnen van maken. Moet je ook maar net zin in hebben, want anders heb je gewoon een plastic knoedel draadjes liggen. Toch is er nogal behoefte aan, want er is al bijna 200.000 euro bij elkaar gebracht om het in productie te brengen.

    • Charlotte van ’t Wout