Dubieuze titel voor een gevarieerde scherpschuttergame

Lonewolf is een dubieuze titel voor een spel dat draait om het neerschieten van mensen. Zeker omdat de naam niet helemaal klopt. Je kruipt in de huid van een scherpschutter die werkt voor de georganiseerde misdaad en niet een of andere doorgedraaide gek die onschuldige mensen in een bioscoopzaal overhoop schiet.

Toch is Lonewolf niet voor iedereen. De gelijknamige hoofdpersoon wordt in een reeks van stripboekachtige scenes en missies geïntroduceerd als een meedogenloze moordenaar. Maar het verhaal is minder voorspelbaar dan het lijkt. De graphics benadrukken de film noir-achtige sfeer die ontwikkelaar FDG Entertainment voor ogen had bij het maken van Lonewolf. De besturing is, net zoals bij andere scherpschuttergames, simpel: voorzichtig swipen om het doel in het vizier te krijgen, met een knop inzoomen en met een ander de trekker overhalen. Ook is het mogelijk om wapens aan te passen en te verbeteren.

Lonewolf lijkt dan ook veel weg te hebben van concurrenten als Deer Hunter 2016 of het fraaie Sniper Fury, gelukkig zit er veel variatie in de missies en wapens die je mag bedienen.

    • Hans Klis