Dit zijn de best bezochte films van afgelopen week

Voor de films ‘Zootropolis’, ‘London Has Fallen’ en ‘The Revenant’ gingen Nederlandse filmliefhebbers afgelopen week het vaakst naar de bioscoop.

Scène uit de animatiefilm 'Zootropolis' Screenshot

  De best bezochte films van Nederland

 1. Zootropolis

  Ook dieren hebben vooroordelen, blijkt uit Zootropolis: maatschappijkritiek in Disneyverpakking. Grote vragen over discriminatie, natuur en cultuur zitten geestig in de plot en de vormgeving verweven.

 2. London Has Fallen

  Eerst werd het Witte Huis bestormd door superterroristen, nu roeien ze de halve wereldtop uit en slopen de binnenstad van Londen. Gelukkig is er Gerard Butler om de apocalyps in goede banen te leiden.

  Lees hier de NRC-recensie van London Has Fallen

 3. The Revenant

  Na Birdman slaat Alejandro G. Iñárritu een dubbelslag met deze visueel overweldigende survival- annex wraakwestern, waarin pelsjager Hugh Glass na een aanval door een grizzlybeer voor dood wordt achtergelaten.

  De beste recent uitgekomen films volgens NRC

 1. Préjudice

  Het Franse grootgezin, welgesteld, rond de dinertafel. In deze Waalse variant blijkt de thuiswonende Cédric het zand in een ongeluksmachine: een film die keihard aankomt, juist omdat alles ambivalent blijft.

 2. Room

  Terechte Oscar voor Brie Larson in film over meisje dat al zeven jaar is opgesloten in de kerker van ‘Old Nic’ en inmiddels een vijfjarig zoontje heeft. Film beklemtoont niet de horror, maar de veerkracht van moeder en zoon.

 3. Spotlight

  Ingetogen en scherpzinnig drama over het onderzoek dat dagblad The Boston Globe deed naar grootschalig kindermisbruik door katholieke priesters in hun stad. Terechte Oscar voor beste film en beste scenario.

  • Roderick Nieuwenhuis