Benfica en Real Madrid naar kwartfinales Champions League

De Portugezen wonnen met 2-1 in Rusland van Zenit St. Petersburg na in de heenwedstrijd al met 1-0 te hebben gezegevierd.

Benfica's Andreas Samaris (l) en Zenit's Artyom Dzyuba strijden om de bal in het treffen van de twee ploegen in de achtste finale van de Champions League. Foto Dmitri Lovetsky/AP

Benfica en Real Madrid hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Het Portugese Benfica versloeg Zenit St. Petersburg in Rusland met 2-1. AS Roma werd met 2-0 gepasseerd, met goals van Cristiano Ronaldo en James Rodriguez.

Het eerste duel in Lissabon tegen Zenit St. Petersburg werd drie weken geleden ook al gewonnen door Benfica (1-0). Zenit kwam nog wel op voorsprong tegen de Portugezen: Hulk scoorde in de 68ste minuut de 1-0. Even leek het erop dat de wedstrijd op weg was naar een verlenging, totdat Nicolás Gaitán de 1-1 binnentikte. Dat gebeurde nadat eerst een schot van Raúl Jiménez door de Zenit-doelman Joeri Lodiging tegen de lat werd getikt.

Benfica pakte in de slotminuten zelfs de volle buit toen Anderson Talisca 2-1 maakte. De Portugese ploeg is het derde team dat zich kwalificeert voor de kwartfinale van de Champions League. Later woensdagavond verdedigt Paris Saint Germain in Londen een 2-1 voorsprong op Chelsea. PSV komt volgende week in actie tegen Atletico Madrid.

In de wedstrijd tussen Real Madrid en AS Roma werd pas in de tweede helft gescoord. Ronaldo scoorde zijn dertiende goal in de competitie. Ook in het eerste duel werd het 2-0 voor de club uit Madrid.

    • Jorg Leijten