Mariano betrapt op doping

Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN/ANP

Atleet Brian Mariano is betrapt op doping en voorlopig geschorst. De meervoudig Nederlands kampioen op de 60 meter is positief bevonden bij een dopingcontrole na een wedstrijd op 6 februari in het Franse Mondeville. Dat maakte de Atletiekunie dinsdag bekend. De 31-jarige Mariano is houder van het Nederlands record op de 60 meter met 6,60 seconden. Churandy Martina evenaarde deze winter die tijd. De Atletiekunie maakte niet bekend welk verboden middel is aangetroffen bij de sprinter. Mariano gaf in het persbericht van de bond een verklaring: „Ik heb geen idee hoe ik de gevonden stof binnen heb gekregen, mogelijk dat een van de supplementen die ik via het internet heb besteld die stof bevat. Ik weet dat ik daar zelf verantwoordelijk voor ben en accepteer daarom ook de voorlopige sanctie.” In 2012 maakte Mariano deel uit van de nationale estafetteploeg die op de Europese titelstrijd goud veroverde op de 4x100 meter. (ANP)