Derde Moszkowicz geschrapt van tableau

Het hof van discipline van de advocatuur in Den Bosch heeft besloten dat David Moszkowicz (65) nooit meer mag werken als advocaat. Na Robert (62) en Bram (56) is hij de derde telg uit de advocatenfamilie Moszkowicz die van het tableau wordt geschrapt.

De hoogste tuchtrechter vindt dat de oudste zoon van de grondlegger van de advocatenmaatschap Max Moszkowicz sr. „onwaardig is het beroep van advocaat nog langer uit te oefenen”. Het hof heeft klachten van een voormalige cliënt van Moszkowicz op alle vier de punten gegrond verklaard. Het gaat om een „zeer ernstige” zaak aldus het hof.

De tuchtrechter heeft ook kritiek op de manier waarop Moszkowicz zijn handelswijze tijdens het tuchtrechtelijk onderzoek heeft willen verhullen „met ongeloofwaardige verklaringen”. De tuchtrechter vindt dat er sprake is „van een patroon van onprofessioneel handelen” van de advocaat. Hij kreeg sinds 2007 zeven keer een voorwaardelijke of onvoorwaardelijke schorsing opgelegd.

David Moszkowicz moest zich verantwoorden voor belangenverstrengeling. Moszkowicz had voor 1.700 euro een Somalische familie bijgestaan die hulp zocht omdat een familielid was vermoord. Moszkowicz vertelde de Somaliërs niet dat hij de moordverdachte ook bijstond.

De ‘laatste’ Moszkowicz-advocaat, Max jr., noemt de uitspraak een „zware slag”.