Real Madrid en Wolfsburg eerste kwartfinalisten Champions League

Vfl Wolfsburg bereikte voor het eerst in haar geschiedenis de kwartfinales van de Champions League.

De Duitse spits Andre Schuerrle maakte de enige treffer in de wedstrijd tegen AA Gent. Foto Michael Sohn/ AP

Real Madrid heeft zoals verwacht de kwartfinales bereikt van de Champions League. De ploeg van coach Zinédine Zidane won ook in het eigen Estadio Bernabéu met 2-0 van AS Roma. Cristiano Ronaldo, met zijn negentigste treffer op het hoogste Europese podium, en James Rodriguez scoorden dinsdagavond. De Romeinen, thuis met dezelfde cijfers al de mindere, kregen een harde les in afronden.

Roma mist vele kansen

De thuisclub domineerde maar was minder gevaarlijk dan de Italianen. Zo mist Edin Dzeko een uitgelezen kans op de 0-1. De Bosnische spits schoot gehaast naast. Eraan vooraf ging een flitsende actie van de dartele rechtsbuiten Mohamed Salah. De Egyptenaar, die met zijn aanvallend ingestelde ‘bewaker’ Marcelo om de aandacht streed op de vleugel, had zelf ook moeten scoren. Zijn inzet eindigde in het zijnet.

Ook in de tweede helft had AS Roma via Alessandro Florenzi en Konstantinos Manoles kansen op de openingstreffer. Door te falen in de afwerking riepen de bezoekers het onheil over zich af. Ronaldo voltrok het vonnis. De Portugees rondde een voorzet van Lucas Vázquez, koud in het veld als vervanger van Bale, met een goed getimede volley af. Even later had ook Rodriguez succes, hij scoorde bij de eerste paal door de benen van Szczesny heen.

Wolfsburg maakt einde aan avontuur AA Gent

VfL Wolfsburg bereikte voor het eerst in de geschiedenis de kwartfinales van de Champions League. Na de spectaculaire uitoverwinning op AA Gent (2-3) drie weken geleden was de zakelijke thuisoverwinning (1-0) op eigen veld voor de Duitsers dinsdagavond ruim voldoende. André Schürrle maakte de enige treffer in de Volkswagen Arena.

AA Gent kon in Wolfsburg geen vervolg geven aan het furieuze slotoffensief in de eerste wedstrijd toen er in de laatste tien minuten nog twee keer werd gescoord. Door de uitschakeling komt er een eind aan het sprookje van de ‘Buffalo’s’, die voor het eerst in de clubhistorie hebben meegedaan aan het kampioenenbal en bovendien de eerste Belgische club in zestien jaar was die de knock-outfase van de Champions League haalde.

De thuisclub controleerde de hele wedstrijd en werd slechts af en toe gevaarlijk. In de slotfase werd geprofiteerd van de grotere ruimtes die ontstonden omdat AA Gent tot aanvallen werd gedwongen. Julian Draxler troefde in de 78e minuut de Belgische verdediging af, haalde de achterlijn en wist met zijn voorzet Schürrle te bereiken die voor de enige treffer tekende. Na het doelpunt was ook het laatste sprankje hoop van de Belgische landskampioen verdwenen (ANP).