Campagne PvdA’ers om Samsom weg te krijgen

Een groep „betrokken en bevlogen” PvdA-leden wil niet dat partijleider Diederik Samsom zich kandidaat stelt als lijsttrekker bij de volgende verkiezingen. In een brief aan Tweede Kamerfractie en partijbestuur schrijven zij dat de PvdA „een ernstig probleem” heeft met „geloofwaardigheid, betrouwbaarheid en herkenbaarheid”. Alleen een vertrek van Samsom zou dit kunnen oplossen. De brief, mandag verstuurd, is een initiatief van PvdA-leden Sander Terphuis en Gerard Bosman. Ze hebben zich verenigd in het initiatief ‘Linksom! In de PvdA’ en zijn al enkele jaren felle critici van Samsom. Het is niet duidelijk hoeveel PvdA’ers hun oproep steunen. Het is voor het eerst dat zo’n openlijke oproep wordt gedaan. De directe aanleiding voor hun brief is Samsoms plan voor een luchtbrug voor vluchtelingen uit Turkije, vorige week. (NRC)