Koen Everink door messteken om het leven gebracht

Het was al bekend dat de zakenman door een misdrijf om het leven was gekomen.

Eerder meldde de politie dat Everink door een misdrijf om het leven was gekomen.
Eerder meldde de politie dat Everink door een misdrijf om het leven was gekomen. Foto: Rein van Zanen / ANP

Zakenman Koen Everink is door messteken om het leven gebracht. Dat meldt de politie dinsdag.

Het sporenonderzoek dat door de Forensische Opsporing werd verricht in de woning van Everink is maandag afgerond. De politie wilde niet zeggen of hierbij sporen van inbraak aan het licht zijn gekomen. Het rechercheonderzoek naar de toedracht van het misdrijf gaat door. Volgens de politie kwamen tot nu toe ruim dertig tips binnen die de recherche verder onderzoekt. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Misdrijf was al bekend

Vrijdagochtend 4 maart werd het dode lichaam van Everink aangetroffen in zijn woning in Bilthoven. Hij is in de nacht van donderdag op vrijdag om het leven gebracht. De politie meldde toen dat Everink door een misdrijf om het leven was gekomen.

Badr Hari

Everink was de man achter de succesvolle reisorganisatie Eliza Was Here. Hij kwam in het nieuws toen hij in 2012 zwaargewond raakte na te zijn mishandeld bij het dance-evenement Sensation in de Amsterdam Arena. Daarvoor werden kickbokser Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. veroordeeld. Zij zouden de ondernemer meerdere keren hebben geschopt en geslagen. Daarbij werd onder meer een been van Everink verbrijzeld.

Hari werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De kickbokser heeft deze straf nog niet uitgezeten omdat hij in afwachting van een beroep bij de Hoge Raad in Marokko verblijft. Ook moest hij van de rechtbank 37.000 euro schadevergoeding aan Everink betalen in verband met het blijvende letsel dat de zakenman opliep.