In beeld

Zo vieren vrouwen wereldwijd hun dag

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Dit jaar is het thema 'zusterschap'. Een overzicht van activiteiten en demonstraties over de hele wereld.
Afghaanse soldaten op een evenement ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op de Amani High School in Kabul.
AFP / Shah Marai
Friba Hameed (30), een Afghaanse politieagent (tweede van rechts), helpt bij het maken van een muurschildering op de muren van een politiebureau in Kabul.
AP/Rahmat Gul
Voormalig troostmeisje Chen Lien-Hua huilt als ze de media te woord staat tijdens de onthulling van een naamplaat in een museum opgedragen aan Taiwanese troostmeisjes in Taipei.
Reuters/Fabian Hamacher
Activisten demonstreren in Manilla ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Op de borden staat ‘einde van discriminatie’ en ‘gratis onderwijs’.
Reuters/Romeo Ranoco
Vrouwen doen een warming-up voordat ze gaan beginnen aan de ‘Beauty Run’ in Minsk, Wit-Rusland.
AFP/Sergei Gapon
Aanhangers van de Pakistaans islamitische partij Jamaat-e-Islami demonstreren tijdens een mars ten gelegenheid van Internationale Vrouwendag in Lahore.
AFP/Arif Ali
Naomi Cambell arm in arm met voormalig Israelisch president Peres terwijl ze kijken naar Israelische en Palestijnse meisjes die voetballen op een evenement in Tel Aviv.
AP/Ariel Schalit
Vrouwen maken selfies met voormalig activiste -en nu politicus - Soni Sori tijdens een protestmars in New Delhi, India. Sori was slachtoffer van een zuuraanval.
AP/Altaf Qadri
Activisten van een locale vrouwenorganisatie demonstreren in Ahmedabad, India.
Reuters/Amit Dave
Filipijns presidentskandidaat Grace Poe spreekt aanhangers toe tijdens een mars in Manilla. Enkele uren later werd bekend dat Poe mee mag doen aan de presidentsverkiezingen.
AFP/Ted Aljibe
In de senaatskamer van de Universiteit van Leiden hangen oude portretten van 117 mannen, en één vrouw. Vanaf dinsdag zijn er een maand lang alleen maar vrouwelijke wetenschappers te zien.
Roos Pierson
Hindu-nonnen tijdens een mars in Kolkata, India.
Reuters/Rupak De Chowdhuri
Een demonstrant in Manilla draagt een T-shirt met de Amerikaanse vlag. Ze demonstreren voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen en een einde aan discriminatie en aanranding.
AP/Bullit Marquez