Elia in de cel na vechtpartij

Feyenoord-speler Eljero Elia (29) heeft de nacht van maandag op dinsdag in de cel doorgebracht, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij in het uitgaansleven van Rotterdam. Maandag hield de politie Elia en een medeverdachte aan, nadat hun was gevraagd om zich te melden op het politiebureau. De voetballer zou donderdagavond een van de hoofdrolspelers zijn geweest bij een vechtpartij op het Stadhuisplein, waar een 26-jarige Delftenaar werd mishandeld. Het slachtoffer werd bewusteloos geslagen, liep een gebroken neus op en raakte enkele tanden kwijt. Eerder op de avond won Elia met Feyenoord van AZ in de halve finale van de KNVB-beker. Het openbaar ministerie heeft tot donderdag de tijd om te besluiten of Elia wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. (NRC)