Michael Jackson’s Journey from Motown to Off The Wall RTL 8, 20.30-22.15u.

De invloed van Michael Jackson is nog altijd duidelijk merkbaar. Als je luistert naar ‘Can’t Feel My Face’ van The Weeknd (26), een van de succesverhalen van 2015, dan is het moeilijk om niet aan Jackson te denken. The Weeknd zegt in deze nieuwe documentaire van filmregisseur Spike Lee dat hij zijn falsetto heeft gevonden dankzij het album Off The Wall (1979)en vooral het nummer ‘Don’t Stop ‘til You Get Enough.’ De zanger is een van de vele geïnterviewde artiesten in Michael Jackson’s Journey from Motown to Off the Wall, over het eerste solosucces van Jackson, van zijn periode bij Motown tot en met Off The Wall. Dat album was zijn eerste samenwerking met producer Quincy Jones, met wie hij daarna ook Thriller en Bad zou maken. De focus ligt alleen op de muziek, niet op de controversiële kant van Jackson. Een bewuste keuze van Lee. Tegenover tv-zender ABC zei hij: „We willen laten zien waarom Michael een van de grootste entertainers aller tijden is.” Met niet eerder vertoond archiefmateriaal en interviews met onder anderen Pharell Williams, Stevie Wonder, Mark Ronson, John Legend en Questlove van The Roots.