Economie

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Laagopgeleide verdient meer in grote steden

Laaggeschoolde arbeid betaalt in de stad beter dan op het platteland. Dat blijkt uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), schrijft De Volkskrant.

Dat hoogopgeleiden qua beloning beter in een grote Nederlandse stad konden gaan werken in plaats van een baan te zoeken in de provincie was al bekend en ligt volgens de krant ook voor de hand, maar dat ook mensen die minder lang op school hebben gezeten beter af zijn is verrassender.

In Amsterdam is voor lager opgeleiden het meest te verdienen: daar liggen de lonen voor laaggeschoold werk gemiddeld 4,4 procent hoger dan op het platteland. In Utrecht is dat verschil 3,7 procent en in Rotterdam is het loonniveau 2,8 procent hoger dan dat van werknemers met vergelijkbaar werk buiten de stad. Daarna komen Tilburg met 2,7 procent en Eindhoven met 2,4 procent.

Amsterdamse ticketsite haalt 4 miljoen op voor uitbreiding

De Amsterdamse ticketverkoper Tiqets heeft een kapitaalinjectie van vier miljoen euro binnengehaald. Dat meldt RTL Z.

Via Tiqets koop je kaartjes voor bijvoorbeeld musea of concerten in een aantal grote steden in Europa. Het ticket hoeft niet uitgeprint of opgehaald te worden, via een mobiele versie op je telefoon kom je binnen.

Tiqets gaat de nieuwe investering vooral gebruiken voor het opstarten van activiteiten in nieuwe steden. De start-up zit nu in Amsterdam, Barcelona, Madrid, Rome, Wenen, Parijs en Londen. Daar komen op korte termijn New York en Praag bij. Nog voor de zomer wil het bedrijf ook in Stockholm, Oslo, Kopenhagen, Dublin, Berlijn, Boedapest, Venetië, Florence, Milaan, Lissabon, Istanbul en Dubai zitten.

TKH gaat wereldwijd lichtsystemen voor luchthavens leveren

De Twentse Kabel Holding Group (TKH) gaat over de hele wereld intelligente lichtsystemen leveren voor luchthavens. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Het technologieconcern uit Haaksbergen heeft een paar grote orders binnengekregen die er voor zullen gaan zorgen dat binnen twee jaar de taxi-, start- en landingsbanen van enkele grote vliegvelden voorzien zijn van de nieuwe lichttechnologie van TKH.

TKH maakte afgelopen dinsdag de jaarcijfers bekend, waarin vanaf 2018 een omzetpotentieel van € 50 mln tot € 100 mln per jaar voorzien is.