Aangetroffen lichaam in Amsterdam blijkt onthoofd

Het lichaam dat in een auto werd gevonden in Amsterdam-Zuidoost, is van een 23-jarige man. Hij is een bekende van de politie.

Politie Amsterdam
Politie Amsterdam De uitgebrande Volkswagen.

Het lichaam dat dinsdagochtend vroeg werd aangetroffen in een uitgebrande auto in Amsterdam, blijkt van een 23-jarige Amsterdammer. De politie meldt dat het lichaam was ontdaan van het hoofd.

Dinsdag om 02.13 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op het Mijehof in Amsterdam-Zuidoost. De brandweer trof tijdens het blussen een lichaam in de auto aan. Onderzoek naar de vingerafdrukken heeft uitgewezen dat het gaat om een 23- jarige man, die in Amsterdam stond ingeschreven. Het slachtoffer was een bekende van de politie.

De auto is een donkerkleurige Volkswagen Caddy zonder kentekenplaten, die was gestolen en vorige maand voor het laatst was gezien in Utrecht.

De politie stelt een team grootschalig onderzoek in en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Liquidaties in Amsterdam

Amsterdam heeft sinds de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt in 2012 veel te maken gehad met dodelijk geweld. Gemiddeld was het aantal liquidaties tien per jaar.

In 2015 nam dat aantal weer af en leek het geweld zich te verplaatsen naar buiten Amsterdam, met ‘maar’ zes gewelddadige afrekeningen in de hoofdstad. Enkele weken geleden werd een 36-jarige Amsterdammer doodgeschoten in Amsterdam-Oost.