Waarschuwing voor gladheid tijdens ochtendspits

Het verkeer moet volgens de VID rekening houden met gladheid door sneeuwval en bevriezing.

Dichte mist
Dichte mist Foto: Koen van Zwol / ANP

Verkeer in (Zuid)west-Nederland moet tijdens de ochtendspits rekening houden met gladheid door sneeuwval en bevriezing, dat laat de VerkeersInformatieDienst (VID) maandagochtend weten. Het KNMI heeft in Zeeland, Limburg, Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland code geel afgegeven. De waarschuwing geldt in ieder geval tot 08.00 uur, daarna zal de gladheid langzaam verdwijnen.

In grote delen van het land is afgelopen nacht sneeuw gevallen. Door de lage temperatuur kunnen sneeuwresten in het begin van de ochtend bevriezen. Hoewel Rijkswaterstaat in nagenoeg het hele land gestrooid heeft, raden de VID en het KNMI automobilisten aan hun rijgedrag aan te passen.

Twitter avatar vid VID In een flink deel van ’t land #codegeel tijdens de #ochtendspits. Oppassen dus. #glad #sneeuw https://t.co/Faph5oCkIj