25 vluchtelingen zijn verdronken voor de Turkse kust, in totaal dit jaar 410

Vlak voor de Turkse kust bij Didim is op zondag een boot vergaan met vluchtelingen aan boord. Zeker vijfentwintig vluchtelingen zijn verdronken, vijftien anderen werden door de Turkse kustwacht gered. De kustwacht was met drie boten en een helikoper op zoek naar overlevenden. Over de nationaliteit van de drenkelingen is nog niets bekend. De Turkse nieuwsdienst Dogan meldt dat er drie kinderen zijn omgekomen. Volgens VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR zijn er sinds september 2015 per dag gemiddeld twee kinderen omgekomen tijdens hun vlucht naar Europa. Van alle migranten die op weg zijn naar Europa is 36 procent kind. In de eerste zes weken van 2016 hebben 80.000 vluchtelingen de oversteek gemaakt van Turkije naar Griekenland; in totaal zijn er 410 mensen verdronken. Dat is volgens de vluchtelingenorganisaties 35 keer zo veel als in dezelfde periode in 2015. (NRC)