Murray-Djokovic in Davis Cup

Murray (links) feliciteert Australian Open-winnaar Djokovic, in januari. Foto Peter Parks/AFP

Titelverdediger Groot-Brittannië neemt het in de kwartfinale van de Davis Cup op tegen Servië. Dat betekent een duel tussen Andy Murray en Novak Djokovic, respectievelijk de nummers twee en één van de wereldranglijst. Groot-Brittannië vocht zich met enige moeite langs de Japanse tennisploeg (3-1). Vooral de afsluitende partij van Murray tegen Kei Nishikori was een uitputtingsslag. Na vijf uur spelen was de Brit, die ook al zijn eerste enkelspel won en in het dubbel zegevierde met broer Jamie, de sterkste in de vijfde set. De Britten treffen nu echter de zwaarst denkbare tegenstander. Novak Djokovic is in staat om Murray te verslaan en dus zullen vermoedelijk ook de andere Britse tennissers voor de zege moeten strijden in juli. Toch had Servië alle moeite om in de eerste ronde Kazachstan op de knieën te dwingen. Het werd dankzij twee zeges van Djokovic en één van Viktor Troicki 3-2 tegen de stugge Aziaten. (ANP)