KPN voert besparingen op

Een werknemer bij de ‘interactive wall’ in een winkel van KPN. Foto REMKO DE WAAL / ANP

KPN wil zijn winstgevendheid de komende jaren verder opvoeren via nieuwe bezuinigingen en groeiende inkomsten. Het telecombedrijf verwacht daarbij dat mobiel internet de omzet op de consumentenmarkt verder stuwt, terwijl de afname op de zakelijke markt moet worden gestuit. Dat heeft het telecombedrijf maandag bekendgemaakt.

KPN mikt op minstens 300 miljoen euro aan extra besparingen tot en met 2019. Die bezuinigingen verwacht het te realiseren door netwerken en systemen te vereenvoudigen, zodat er efficiënter kan worden gewerkt. Het bedrijf meldde geen concrete gevolgen voor de werkgelegenheid.

Op de zakelijke markt transformeert KPN naar eigen zeggen in een IT-dienstverlener. Dat moet de winstgevendheid van het onderdeel opkrikken en de omzet stabiliseren. De zakelijke markt is het zorgenkind van KPN. Omzet en winst staan al lange tijd onder druk en het bedrijf voerde al een stevige reorganisatie door. (ANP)