Scapino neemt shop-in-shops Aktiesport over

De Aktiesport-winkels binnen Scapino-vestigingen werden vorige week nog ontruimd door de voormalige directie van Aktiesport.

Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Winkelketen Scapino neemt de inventaris en voorraad van de shop-in-shops van Aktiesport over. Dat meldt Scapino in een verklaring. Er is geen overnameprijs bekendgemaakt. Onder het dak van 128 vestigingen van Scapino is een Aktiesport gevestigd, dit zijn de zogenaamde shop-in-shops.

Vorige week werden de shop-in-shop afdelingen van Aktiesport nog ontruimd door de voormalige directie van het bedrijf, volgens Scapino tegen de afspraken in. De winkels zijn nu weer ingericht, de nieuwe Scapino-eigenaar Henk Ziengs zegt blij te zijn dat de doorstart goed verloopt.

Een woordvoerder benadrukt dat dit niet om de grote overname van Aktiesport gaat, maar alleen over de inpandige winkels bij de Scapino-vestigingen. Voor de zelfstandige vestigingen van de sportkledingketen heeft deze overname geen gevolgen.

Aktiesport ging eind februari samen met zusterbedrijf Perry Sport failliet. Begin dit jaar maakte Scapino, ook na een faillissement, een doorstart onder schoenenketen Ziengs.

    • Sjoerd Klumpenaar