Koploper Leicester City profiteert van puntenverlies van concurrenten in titelstrijd

In Engeland werd een vooraf gedroomd scenario voor Leicester City zaterdag werkelijkheid. De verrassende koploper van de Premier League won zelf bij middenmoter Watford (0-1), terwijl de belangrijkste concurrenten in de titelstrijd – Tottenham Hotspur en Arsenal – elkaar in evenwicht hielden in de Londense derby.

Voor Leicester City, dat nu vijf punten voorsprong heeft op Tottenham en acht op Arsenal, maakte de Algerijnse middenvelder Riyad Mahrez in Watford het winnende doelpunt.

De boeiende topper tussen Tottenham Hotspur en Arsenal eindigde in een gelijkspel: 2-2. Aaron Ramsey bracht Arsenal net voor rust op voorsprong op White Hart Lane. Tottenham Hotspur, dat vorige week verloor van West Ham United, kwam pas los na de tweede gele kaart voor verdediger Francis Coquelin van Arsenal. Toby Alderweireld en Harry Kane leken de thuisploeg met hun doelpunten aan een zege te helpen. Maar met tien man slaagde Arsenal er toch in een nederlaag te voorkomen. Alexis Sanchez tekende voor de gelijkmaker.

De Nederlandse coaches hadden het moeilijk tegen modale clubs. Louis van Gaal verloor met ManUnited bij West Bromwich Albion, 1-0. Guus Hiddink (Chelsea) en Ronald Koeman (Southampton) zagen hun ploeg op eigen veld 1-1 gelijkspelen tegen respectievelijk Stoke City en Sunderland. (ANP)