Palmen en Thomése op shortlist Libris Literatuur Prijs

Ook Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Inge Schilperoord en Thomas Verbogt zijn genomineerd voor de Libris-prijs.

Schrijvers Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Connie Palmen, Inge Schilperoord, P.F. Thomése en Thomas Verbogt hebben de shortlist gehaald van de Libris Literatuur Prijs, met 50.000 euro een van de grootste Nederlandse literaire prijzen. Dat is zojuist bekendgemaakt in het Rijksmuseum.

Uitgeverij Podium was met vier titels nog de grote aanwezige op de Libris-longlist, die begin februari bekend werd gemaakt. Twee titels van deze uitgeverij hebben nu de shortlist gehaald: Alleen met de Goden van Alex Boogers en Muidhond van debutante Inge Schilperoord. Schilperoord haalde met Muidhond eind vorig jaar al de shortlist van de AKO Literatuurprijs. Net als De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése, nu ook genomineerd voor de Libris.

Verder genomineerd zijn de romans Jij zegt het van Connie Palmen, De onervarenen van Joke van Leeuwen en Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt. De winnaar van de prijs wordt op maandag 9 mei bekendgemaakt.

    • Roderick Nieuwenhuis