NRC-redacteuren genomineerd voor De Tegel

Marcel Haenen, Andreas Kouwenhoven en Ingmar Vriesema maken kans op de belangrijkste journalistieke prijs.

Tegelwinnaars vorig jaar op het podium tijdens de uitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.
Tegelwinnaars vorig jaar op het podium tijdens de uitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Foto Marco de Swart / ANP

Drie NRC-redacteuren zijn genomineerd voor een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. Justitieverslaggever Marcel Haenen maakt kans op een Tegel voor zijn artikelen over de politiemol. Andreas Kouwenhoven en Ingmar Vriesema zijn genomineerd met hun artikel over een Zoetermeers probleemgezin.

Marcel Haenen, genomineerd in de categorie ‘Nieuws’, schreef over Mark M., een ervaren agent van de Nationale Recherche die geheime opsporingsinformatie doorspeelde aan de Brabantse onderwereld.

In dezelfde categorie zijn redacteuren van TC Tubantia Gerben Kuitert, Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar genomineerd voor hun artikelen over de problemen bij FC Twente, en Harald Doornbos over het kopen van een Syrisch paspoort met de foto van Mark Rutte voor Nieuwe Revu.

Vorig jaar wonnen NRC-journalisten Joep Dohmen en Jeroen Wester voor hun dossier over de Nederlandse Zorgautoriteit in deze categorie.

Achtergrond

NRC-redacteuren Andreas Kouwenhoven en Ingmar Vriesema maken kans op een Tegel in de categorie ‘Achtergrond’. Zij beschreven hoe een probleemgezin uit Zoetermeer pas hulp kreeg na de dood van de oudste zoon.

Lees ook: de reconstructie over het probleemgezin Probeert u het eerst nog even zelf

De Tegels worden op 31 maart uitgereikt in Den Haag.