‘Klaar voor nucleaire aanval’

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bezoekt een raketinstallatie. Foto Reuters

Noord-Korea heeft maandag gedreigd met nucleaire aanvallen op de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul en op Washington. Het dreigement lijkt te zijn ingegeven door grote militaire oefeningen die Zuid-Korea en de VS maandag zijn begonnen. Noord-Korea beschouwt die als een repetitie voor een inval. Vorige week dreigde de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ook al met aanvallen met kernwapens. Hoewel Noord-Korea vier kernproeven – de laatste in januari – heeft gehouden, menen experts dat het land nog niet in staat is kleinere nucleaire ladingen aan te brengen op raketten. Evenmin achten ze Noord-Korea in staat tot het afvuren van intercontinentale raketten. Vorige week keurde de Veiligheidsraad van de VN strenge nieuwe sancties goed tegen Noord-Korea in verband met zijn recente kernproef en een raketlancering. (AP, Reuters)