Meest bizarre boektitels

Bij de Britse Diagram-boekenprijs gaat het niet om de schrijfstijl, kaft of inhoud van een boek: winnaar is het boek met de bizarste titel. 18 maart wordt de prijs weer uitgereikt. Kanshebbers zijn Reading from Behind – een academische verhandeling over de anus – en Transvestite Vampire Biker Nuns from Outer Space, dat het fenomeen cultfilms bespreekt. Andere finalisten zijn Too Naked for the Nazis, Reading the Liver en Soviet Bus Stops (over, jawel: bushokjes uit de Sovjet-Unie). Ook is de titel Behind the Binoculars genomineerd, een boek over vogelspotters. Tot slot maakt Paper Folding with Children kans – over de papiervouwkunst. De jaarlijkse boektitelwedstrijd ontstond in 1978, toen twee uitgevers zich verveelden op de boekenbeurs van Frankfurt. Stemmen op een titel kan tot 15 maart via nrch.nl/4vcn.

    • Sjoerd Klumpenaar