In beeld

Manning, een van de besten ooit, stopt

Een verrassing is de beslissing van Peyton Manning niet meer. De quarterback van de Denver Broncos en een van de beste spelers die het American football gekend heeft, stopt op 39-jarige leeftijd. De onwaarschijnlijke zege in de afgelopen Super Bowl, zijn tweede titel, was het perfecte afscheidscadeau.
Manning in 1998 bij zijn aantreden bij de Indianapolis Colts.
AP / Adam Nadel
Manning, spelend voor de Indianapolis Colts in 2010, viert een touchdown van teamgenoot Joseph Addai in de Super Bowl tegen de New Orleans Saints. Niemand gooide meer touchdowns dan Manning.
AP / Julie Jacobson
Manning tijdens een training bij Stanford University, spelend voor de Denver Broncos.
AFP / Ezra Shaw
Manning bij zijn extreem drukke persconferentie ter opening van de week voorafgaand aan de afgelopen Super Bowl. Geplaagd door een lichaam dat zo veel te verduren heeft gehad, was hij het laatste jaar geen schim meer van de man die record na record vestigde.
AFP / Ezra Shaw
Op 7 februari won Manning de vijftigste Super Bowl met de Denver Broncos door de Carolina Panthers te verslaan met 24-10. De passende beloning voor een carrière van uitzonderlijk niveau, waarin hij in vier Super Bowls uitkwam – zijn eerste won hij in 2007 met de Indianapolis Colts – en vijf keer was hij de meest waardevolle speler in de competitie.
Reuters / Lucy Nicholson
Manning 'callt' een play tijdens de Super Bowl tegen de Panthers.
AFP / Ezra Shaw
Manning ontvangt de ‘Vince Lombardy Trophy’ na de winst in de Super Bowl.
AFP / Ronald Martinez