Leicester City profiteert van puntenverlies titelconcurrenten

Vijf punten voorsprong, negen duels te gaan. Leicester hard op weg naar sensationele titel in ‘s werelds rijkste competitie.

Tot twee jaar geleden was Riyad Mahrez nog een onbekende dribbelaar met een waarde van 500.000 euro, nu is hij een van de meest attractieve spelers in Europa en zonder twijfel ook een van de meest begeerde. Zaterdag sloeg hij opnieuw toe. Dankzij zijn uithaal won Leicester City uit bij Watford (0-1) en zo profiteerde de koploper in de Premier League optimaal van puntenverlies van de concurrentie.

Tot spijt van BBC-presentator Gary Lineker? Dat waarschijnlijk niet. Maar de oud-voetballer zal nog geregeld terugdenken aan zijn belofte dat hij Match of the Day in zijn onderbroek gaat presenteren wanneer zijn oude club kampioen wordt van Engeland.

En dat terwijl de week juist slecht begon voor Leicester. Door het gelijkspel van dinsdag tegen West Bromwich Albion kon de concurrentie woensdag dichterbij komen, maar zowel Tottenham Hotspur, Arsenal als Manchester City verloor die avond, waardoor Leicester zijn voorsprong juist vergrootte. Net als zaterdag, toen The Foxes zelf wonnen bij Watford en Tottenham en Arsenal onderling met 2-2 gelijkspeelden in de derby van Noord-Londen.

Met nog negen duels te spelen staat Leicester vijf punten voor op nummer twee Tottenham en acht op nummer drie Arsenal. Opvallend: Leicester stond vorig jaar rond deze tijd nog stijf onderaan in de Premier League. Het richtte zich op en toont een seizoen later dat een bulk geld niet altijd zaligmakend hoeft te zijn in de rijkste voetbalcompetitie van de wereld.

De Nederlandse trainers leden alle drie puntverlies. Het Manchester United van Louis van Gaal verloor zondag met 1-0 van West Bromwich Albion, terwijl Guus Hiddink met Chelsea op 1-1 bleef steken tegen Stoke City. Ook de club van Ronald Koeman speelde gelijk. Thuis tegen Sunderland sleepte Southampton er in de slotfase een punt uit door een goal van de Nederlandse speler Virgil van Dijk.