Jongen van 17 loopt op snelweg en verongelukt

Een zeventienjarige jongen uit het Brabants dorp Maliskamp is zondag op de rijksweg A59 bij Rosmalen meerdere keren aangereden en om het leven gekomen. De politie schrijft in een persbericht dat ze er „op basis van het eerste onderzoek vanuit gaat dat de jongen over de snelweg liep en werd aangereden door meerdere auto’s”. Door de aanrijdingen was de weg lange tijd afgesloten.

De politie kreeg tegen 05.00 uur diverse meldingen van een aanrijding met een persoon op de snelweg. Toen agenten daar kwamen, troffen zij de jongen op de A59 aan. Hij was al overleden.

Met de bestuurders en inzittenden van die auto's is gesproken om de toedracht te achterhalen. Voor hen is ook Slachtofferhulp ingeschakeld. De bestuurders van beide voertuigen hadden niet gedronken, aldus de politie.

Verkeersspecialisten van de politie hebben inmiddels onderzoek gedaan. Daardoor kon de snelweg in de loop van zondagochtend weer worden geopend. Twee auto’s zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het ongeval. De politie sluit niet uit dat er nog andere voertuigen bij betrokken zijn.

In een mededeling op de website van het Sint Janslyceum in Den Bosch waar de jongen naar school ging, schrijft de schoolleiding dat „leerlingen en docenten” de jongen „kenden als een goede vriend en een fijne leerling”. (NRC)