Feyenoorder Elia aangehouden na vechtpartij

Voetballer Eljero Elia is maandag verhoord, omdat hij betrokken zou zijn bij een vechtpartij in Rotterdam.

Eljero Elia tijdens perspresentatie bij Feyenoord. Foto Bas Czerwinski / ANP

Feyenoordspeler Eljero Elia is maandag aangehouden en verhoord door de politie, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij in het centrum van Rotterdam. Er is ook een medeverdachte aangehouden. Een eerder opgepakte verdachte is inmiddels voorgeleid en zit 14 dagen langer vast.

Het incident vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag, na de bekerfinale tegen AZ, bij een café op het Stadhuisplein.

Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Delft. Hij werd in elkaar geslagen en was korte tijd bewusteloos. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Later vertelde de man dat twee mannen hem sloegen. De politie pakte diezelfde nacht al een 24-jarige man uit Leiden op: in de kofferbak troffen de agenten de man aan.

Elia en de medeverdachte meldden zich maandagmorgen op het bureau. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zitten Elia en de andere verdachte nog vast en beslist de aanklager later deze week wat er verder gaat gebeuren.

“De verdachten en het slachtoffer kenden elkaar. Wat er precies gebeurd is, onderzoeken we nu. Meer aanhoudingen sluiten we daarom niet uit.”

Feyenoord weet het fijne er niet vanaf

Een woordvoerder van Feyenoord zegt tegen ANP dat de Rotterdamse club wist dat Elia zich bij de politie moest melden, maar onthield zich van commentaar:

“Verder weten we het fijne er nog niet vanaf.”

Donderdagavond bereikte Feyenoord de bekerfinale na een zege op AZ. De ploeg uit Rotterdam won met 3-1 van de Alkmaarders. Zondag tekende Elia nog voor de derde treffer in het gewonnen competitieduel met Cambuur (3-1). De spelers van Feyenoord genieten maandag en dinsdag van twee vrije dagen.

    • Marissa van Loon