Politiek

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Bezuinigingen regionale omroepen uitgesteld en gehalveerd

De bezuinigingen bij de regionale omroepen zijn een half jaar uitgesteld en worden bovendien gehalveerd. Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap volgens de NOS laten weten in een brief aan de samenwerkingsorganisatie van de regionale omroepen.

De bezuinigingen zouden vanaf 1 januari van kracht worden en voor 17 miljoen aan besparingen opleveren, dat wordt nu 8,5 miljoen. Dekker wil met de nieuwe mediawet een grootscheepse reorganisatie doorvoeren bij de landelijke publieke omroep en de regionale omroepen, maar de Eerste Kamer heeft laten weten het deel over de landelijke omroep niet te willen behandelen.

De Eerste Kamer praat vandaag verder over de wet.

Consumentenbond dreigt Essent met rechtszaak

De Consumentenbond wil dat Essent klanten compenseert die een energiecontract willen opzeggen dat ze bij de Mediamarkt of Gamma hebben afgesloten. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

De betreffende contracten werden afgelopen jaar zonder bedenktermijn afgesloten. De klanten werd verteld dat er geen bedenktermijn was, terwijl dit volgens de Consumentenbond wettelijk verplicht is. Eind 2015 werd Essent al door de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) gemaand om deze verkoopwijze aan te passen.

De bond zegt naar de rechter te stappen als het energiebedrijf niet meewerkt.

‘Gebrek aan topvrouwen komt door tekort betrokken topmannnen’

Net zoals achter iedere succesvolle man een sterke vrouw staat, zo hebben ook topvrouwen een ‘beschermheer’ nodig, schrijft De Volkskrant.

Dat blijkt uit het boek Machtige Topvrouwen van journaliste Jessica de Jong dat vandaag verschijnt. In het boek worden vijf topvrouwen geportretteerd, waaronder bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL en VVD-minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Verhagen werd tegen haar zin naar PostNL gehaald en kreeg een andere functie, waar ze haar huidige positie als CEO aan te danken heeft. Schippers kreeg hulp van premier Mark Rutte, die haar eerst vicevoorzitter van de VVD-fractie liet blijven en vervolgens aanstelde als minister. De sleutel ligt volgens De Jong in het herkennen van de talenten van topvrouwen:

‘Deze vrouwen zijn enorm goed in hun werk, maar net als bij mannen die carrière maken moet hun talent wel herkend worden door hun directe leidinggevende of de allerhoogste baas’