De revolutie gaat door

Foto Bassam Khabieh/Reuters

„De revolutie is nog niet voorbij”, riepen Syriërs afgelopen weekend in verschillende Syrische steden. In delen van het land die in handen van opstandelingen zijn, demonstreerden ze tegen het regime van president Bashar al-Assad. Ze maken gebruik van de staking van de vijandelijkheden, die 27 februari inging.

Met de groen-wit-zwarte vlag van het Syrië van de vroege jaren zestig, die ook aan het begin van de opstand tegen Assad vaak te zien was, toonden ze dat ze na vijf jaar burgeroorlog nog steeds politieke verandering willen. Hoeveel mensen de straat op gingen is onmogelijk te bepalen. Veel demonstranten lieten een verslaggever van The New York Times telefonisch weten dat zij vastbesloten zijn tegen Assad te demonstreren zodra er maar even pauze is in de luchtaanvallen door de regeringsstrijdkrachten of hun Russische bondgenoten.