Manning, een van de beste ooit, stopt

Foto’s AFP

Een verrassing is de beslissing van Peyton Manning niet meer. De quarterback van de Denver Broncos en een van de beste spelers die het American football gekend heeft, stopt op 39-jarige leeftijd. De onwaarschijnlijke zege in de afgelopen Super Bowl, zijn tweede titel, was het perfecte afscheidscadeau. De passende beloning voor een carrière van uitzonderlijk niveau, waarin hij in vier Super Bowls uitkwam – zijn eerste won hij in 2007 met de Indianapolis Colts – en vijf keer was hij de meest waardevolle speler in de competitie. Niemand gooide meer touchdowns dan Manning. Nu is het mooi geweest. Geplaagd door een lichaam dat zo veel te verduren heeft gehad, was hij het laatste jaar geen schim meer van de man die record na record vestigde. (NRC)