Puerto Rico kiest voor Rubio

Rubio laat Trump en Cruz ver achter zich en behaalt zijn tweede overwinning.

Marco Rubio heeft de kiezers in het Amerikaanse gebiedsdeel Puerto Rico achter zich gekregen. In de strijd om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen versloeg hij zijn rivalen Donald Trump, Ted Cruz en John Kasich met ruime cijfers.

Rubio pakte 71 procent van de stemmen en wint alle kiesmannen in het Amerikaanse territorium. Het is pas zijn tweede overwinning in een voorverkiezing, op Super Tuesday zegevierde hij in Minnesota. Hoewel Rubio wordt gesteund door de top van de Republikeinse partij, gaat de strijd om de Republikeinse nominatie tussen Donald Trump en Ted Cruz.

Volgens de New York Times richt Rubio zijn campagne nu vooral op zijn thuisstaat Florida, met 99 afgevaardigden op de Republikeinse conventie een belangrijke prooi. Daar wordt op 15 maart gestemd.

Zondag vond in de noordoostelijke staat Maine nog een Democratische caucus plaats, waar Bernie Sanders de overwinning behaalde. Zaterdag won Sanders al in de staten Kansas en Nebraska, maar omdat Clinton er met de overwinning in Louisiana vandoor ging loopt Sanders amper in qua kiesmannen. (NRC)