Cultuur

Deze week: verjaardag BMW en nieuwe Samsung Galaxy

Verder bespreekt de Tweede Kamer de ontwikkelingen in FinTech en laat Hugo Boss weten hoe ze het dit jaar hebben gedaan.

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren:

1. Hoera, er is er één jarig. BMW viert maandag zijn honderdste verjaardag. Bondskanselier Merkel is bij het Beierse feestje aanwezig om de kaarsjes uit te blazen.

2. Dinsdag is het weer tijd voor jaarcijfers. Voor die van industrieel conglomeraat Aalberts Industries, bijvoorbeeld. De onderneming is de wereldeconomie in het klein.

3. Aandelen verhandelen via een app, betalen met bitCoin. FinTech – financiële startups – is booming. Maar wat vindt het kabinet ervan? Welke kansen of gevaren biedt het? Woensdag bespreken ze het in de Tweede Kamer.

4. Wie Hugo Boss zegt, zegt winkels. Nieuwe vestigingen openen, bestaande verbeteren, andere overnemen - dat is lang de tactiek geweest van het luxe kledingbedrijf. Met effect? Donderdag weten we het: jaarcijfers.

5. Vrijdag is het zover. De Samsung Galaxy S7 komt uit. Hij is stof- en waterdicht, de accu gaat langer mee én de camera is verbeterd. Maar niet iedereen is onder de indruk.