Weer

Voorlopig blijft het aan de koude kant. Er vallen dit weekend buien met een winters tintje. Overdag wordt het 6 graden en ’s nachts kan het een graadje vriezen. Het weer blijft wisselvallig. Zaterdag valt het mee wat betreft de buien. De meeste buien vallen buiten onze landsgrenzen. Wel is er vrij veel lage bewolking aanwezig.

Zondag neemt de kans op een bui toe. Omdat de lucht in de hogere lagen van de atmosfeer ijskoud is, kunnen de buien net zoals de afgelopen dagen winters aanvoelen, met hagel en natte sneeuw. Maandag en dinsdag neemt de neerslagkans tijdelijk af. Het Azoren-hogedrukgebied trekt dan over ons land. Tijdens heldere en rustige momenten in de nacht kan het gemakkelijk een graadje vriezen. Overdag wordt het 7 of 8 graden. Vanaf woensdag volgen er storingen met iets minder koude lucht.

De kans op vorst in de nacht neemt af, overdag wordt het 9 of 10 graden. Vanuit het westen trekken echter wel regelmatig storingen over ons land met aantrekkende zuidwestenwinden en van tijd tot tijd regen.