Lage streken aan de top

„Hillary Clinton heeft gewonnen vannacht. In de Amerikaanse media wordt gesproken van een Wassila Hachchi-effect. #supertuesday”

(Radio 1-presentator Willem de Gelder steekt de draak met het plotseling opgestapte D66-Kamerlid dat haar zetel opgaf om een belangrijke positie te bekleden in het campagneteam van Hillary Clinton, maar waar niemand meer iets van vernam.)

„I have to say this, he hit my hands. Nobody has ever hit my hands. I’ve never heard of this one. Look at those hands. Are they small hands? And he referred to my hands if they’re small, something else must be small”, he said. „I guarantee you there’s no problem...”

(Donald Trump reageerde donderdag op tegenstrever Marco Rubio, die een opmerking had gemaakt over Trumps kleine handen.)

„If he builds the wall the way he built Trump Towers, he’ll be using illegal immigrant labour to do it... It’s not a sound bite. It’s a fact. Again, go online and Google it. Donald Trump, Polish workers.”

(In een ‘CNN Republican debate’ valt Marco Rubio zijn rivaal Donald Trump aan op tegenstrijdigheden tussen zakelijk handelen en wat hij politiek verkondigt.)